Konkurs kulinarny
Grupa Rybacka „Opolszczyzna” oraz szef kuchni Kami Klekowski zapraszają uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski do udziału w konkursie kulinarnym „Akwakultura na talerzu”.
Rekrutacja: od 16 września
do 16 października
Miejsce i termin
26 – 27 października
Hotel Filrmar, Toruń
Konkurs jest wydarzeniem towarzyszącym konferencji „Akwakultura Polska”
Nagrody
I miejsce: nagroda główna: 4.000,00 zł
II miejsce: 2.000 zł
III miejsce: 1.000 zł
każdy uczestnik otrzymuje nagrodę pocieszenia
Jury
8 szefów kuchni z całej Polski, uznanych w branży gastronomicznej. Skład jury zostanie opublikowany nie później niż 1 tydzień przed konkursem!
Jak się zgłosić?
Zgłoszenia do Konkursu dokonuje osoba uprawniona do reprezentacji Uczestnika (tj. Uczestnik lub opiekun prawny jeśli Uczestnik jest osobą niepełnoletnią) do Biura Grupy Rybackiej „Opolszczyzna”. drogą elektroniczną na adres e-mail do dnia 16 października 2025 r. (decyduje data wpływu).
zgłoszenie w dwuosobowych drużynach
wraz z karta zgłoszeniową należy przesłać recepturę, opis procesu technologicznego oraz 3 zdjęcia potrawy konkursowej
składnik obowiązkowy potrawy konkursowej: jesiotr w formie świeżej (wypatroszonej)
zgłoszenia podlegają ocenie formalnej i merytorycznej
niezależne jury wybiera 8 drużyn które wezmą udział w konkursie
Miejsce i termin
- świetna atmosferę
- możliwość poznania wyjątkowych kucharzy
- uczestnictwo w konferencji Akwakultura Polska (26-28.10.2025)
- uczestnictwo w gali rozdania nagród – dla uczestników i opiekuna drużyny
- noclegi oraz wyżywienie dla uczestników i opiekuna drużyny
Informacje dodatkowe
- organizator zapewnia produkty obowiązkowe – tj. jesiotra
- pozostałe produkty zapewniają uczestnicy
- uczestnicy w przeciągu 2 godzin musza przygotować danie główne – 8 porcji
- organizator zapewnia stoiska do gotowania (specyfikacja sprzętu znajduje się w regulaminie). Pozostały sprzęt do gotowania zapewniają uczestnicy